Beleef een spectaculair uitzicht over De Wieden

maandag 31 maart 2014

© Jan van balen, BOEIVanaf 12 april opent Natuurmonumenten de watertoren in St. Jansklooster voor publiek. Vanaf die dag is het mogelijk om met torenwachters van Natuurmonumenten de watertoren te beklimmen.
De tochten starten bij Bezoekerscentrum De Wieden. De toren is elke zaterdag geopend van 11.00 tot 15.00 uur. Kosten voor leden € 3,- , niet leden betalen € 5, - .
Reserveren kan vooraf bij Bezoekerscentrum De Wieden,
T (0527) 246644, of via www.natuurmonumenten.nl/bcdewieden.

De trap, het specifieke van deze watertoren
De watertoren heeft een nieuwe bestemming gekregen en is nu een uitkijktoren voor het publiek.  Na een renovatie aan de buitenkant van de watertoren in St. Jansklooster door BOEI, is hierna een hele speciale trap aangebracht in de watertoren van St. Jansklooster. BOEI heeft in 2009 de watertoren overgenomen van Vitens.
 In samenwerking met Natuurmonumenten is deze bijzondere trap gerealiseerd. Natuurmonumenten en BOEI werken hier graag samen en willen de bezoekers laten meegenieten van het prachtige uitzicht over De Wieden. Vanaf april is de toren geopend en kan men onder leiding van torenwachters de klim naar boven maken. Het bezoek aan de toren start bij het bezoekerscentrum. Maximaal 15 personen kunnen per keer naar boven. De verbouwing en trap komt mede tot stand door een grote bijdrage van de Gemeente Steenwijkerland, Provincie Overijssel en Nationaal Park Weerribben-Wieden.