Beleef de Nacht van de Nacht

woensdag 21 oktober 2015

Op zaterdag 24 oktober, de nacht dat de wintertijd in gaat, vindt de elfde editie van de 'Nacht van de Nacht' plaats.
Zowel in Ossenzijl als in Sint Jansklooster organiseren Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten een vaartocht in het donkeri. In Sint Jansklooster is het tevens mogelijk om de watertoren in de nacht te beklimmen.

Weerribben bij night
In het Buitencentrum wordt u om 18.45 uur ontvangen met koffie & thee. U kunt een kijkje nemen in de expositie, gezellige natuurwinkel en er draait een compilatie van de bioscoopfilm “Holland, Natuur in de delta”.
Om 19.30 uur start er een unieke duistere vaarsafari. Bij het vallen van de avond gaat u varen met een overdekte speciaal gebouwde platbodemrondvaartboot door het prachtige Nationaal Park Weerribben-Wieden. Laat u meevoeren door de schipper met zijn spannende verhalen over stroperij, visserij en de turfstekers. Tevens vertelt hij over de geheimen van de avond en de nacht in de Weerribben zoals het mystieke geluid van de roerdomp.

Het programma start om 18.45 uur en is om 21.00 uur afgelopen. Deelname is gratis, maar aanmelden is verplicht!
Reserveren bij:  Buitencentrum  Weerribben, telefoon: 0561- 47727; e-mail: weerribben@staatsbosbeheer.nl; max 49 deelnemers, vol=vol 

Nacht van de Nacht in St. Jansklooster
In Bezoekerscentrum De Wieden is op zaterdagavond 24 oktober aandacht voor de Nacht van de Nacht. Aanwezigen krijgen de mogelijkheid om te varen in het donker en mensen uit het verdronken dorp Beulake te ontmoeten op het eiland. Bij terugkomst van de vaartocht door de Wieden staat er voor belangstellenden een sterrenwachter met zijn sterrenkijker klaar. De tocht wordt gedeeltelijk gesubsidieerd door Nationaal Park Weerribben-Wieden. De vaartocht vertrekt om 19.30 uur aan het Beulakerpad 1 en is omstreeks 21.30 afgelopen.

Het is tijdens deze avond eveneens mogelijk om de watertoren in St. Jansklooster te beklimmen. Op deze manier kan natuurgebied de Wieden van bovenaf bekeken worden. Om de nacht optimaal te beleven, wordt belangstellenden verzocht een zaklamp thuis te laten. De watertoren in St. Jansklooster kan tussen 19.00-21.00 beklommen worden.
Voor informatie en reserveren in Sint Jansklooster, klik hier

Meer informatie over Nacht van de Nacht, klik hier