25 mei, Dag van het Nationaal Park

maandag 10 februari 2014

Er zit muziek in ons Nationaal Park
De Nationale Parken zijn een prachtige symfonie van Nederlandse natuur. Op 25 mei 2014 organiseren daarom de 20 Nationale Parken de jaarlijkse Dag van het Nationaal Park. Luister zelf naar de muziek die in de Nationale Parken zit. Ook Nationaal Park Weerribben-Wieden trekt alle registers open.  Ervaar de levendige flora en fauna en het afwisselend landschap met 'muzikale' activiteiten zoals een vaartocht, wandelroute langs en onder de faunapassage en nieuwe natuur, muziek op het terras van Geertien in Muggebeet en ontdek het junglepad van een eendenkooi! 

De natuur zit vol muziek
 Alle bezoekers van de Dag van het Nationaal Park krijgen een passend cadeautje: een unieke ringtone van een ritmische mix van alleen natuurgeluiden. Binnenkort vindt u hier meer informatie over het programma.

Twintig Nationale Parken
Nederland kent maar liefst twintig Nationale Parken. Die status ontvangen alleen natuurgebieden met unieke flora en fauna. De Nationale Parken vertellen het verhaal van de Nederlandse natuur. Je vindt er alle bijzonderheden: duinen, bossen, heide, laagveen, getijdenwater, beekdalen en vennen. En ook de bewoners variëren per park: bijzondere vogelsoorten, vlinders, reptielen en amfibieën, edelherten, dassen, bevers, otters, zwijnen en zeehonden. Ontdek de parken zelf; je kunt er wandelen, fietsen, mountainbiken, paardrijden, kanoën en varen.